Trendyol’da Satış Yapabilmek için Gerekenler

Online mağaza üzerinden ürün satmak istiyorsanız Trendyol sitesi kullanabileceğiniz en iyi alternatifler arasında yer almaktadır. Trendyol online satış hayatına ilk başta özel mağazacılık yoluyla başlayıp, müşteri kitlesini hızla arttıran bir e-ticaret sitesidir. Ardından başka mağazalarında online mağaza açmasına imkân vererek iş hacmini fazlasıyla genişletmiştir. Sizde online satışa yeni başlayacak bir şirket sahibi veya girişimciyseniz Trendyol’dan kendinize bir online mağaza açabilir ve oldukça geniş bir müşteri kitlesine sahip olarak e-ticaret hayatınıza başlatabilirsiniz. Trendyol’da Satış Yapabilmek için Gerekenler sizler için derledik.

Neden Trendyol’da Mağaza Açmalısınız?

Trendyol’da Satış Yapabilmek için Gerekenlerin başında ilk önce bir mağaza açma zorunluluğunuz yer almaktadır. Trendyol’dan kendinize ait bir mağazanız olmadan satış yapmaya başlamak mümkün değildir. Trendyol üzerinden satış yapmanın birçok avantajı olduğu gibi dezavantajları da vardır. Bu etkenler arası bir kıyaslama yaparak kendinize ait bir e-ticaret sitenizin yeterli olacak mı, yoksa Trendyol ile satış yapmanın gerekli olup olmadığı düşüncesini netleştirebilirsiniz. Trendyol’dan online mağaza açmanın faydaları şunlardır:

  • Rakiplerinizi kontrol edebilirsiniz: Trendyol’da sizinde satışa çıkarmış olduğunuz ürünlerin satışını yapan diğer satıcıları kontrol etmeniz oldukça kolaydır. Sundukları indirimler, fiyatlar ve kampanyaları anlık olarak takip edebilirsiniz. Online mağazada satış yaparken en önemli nokta müşteri kitlesine ulaşabilmek olmakla birlikte ikinci noktada kesinlikle sağlam bir rakip analizi yapabilmektir.

  • Hali hazırda bulunan müşteri kitlesi: Online mağaza üzerinden satış yapmak istiyorsanız öncelikle kendinize bir müşteri kitlesi oluşturmanız gerekmektedir. Bu da olası olarak kısa süre içinde olamayacaktır. Trendyol üzerinden mağaza açarak satış yapmayı düşünürseniz, sitenin oldukça bilinir olmasından dolayı hali hazırda sahip olduğu büyük müşteri kitlesine hitap etmiş olacaksınız.

  • Marka popülaritesini arttırabilirsiniz: Yukarıda bahsettiğimiz gibi olduça geniş bir müşteri yelpazesine hitap edebileceksiniz,dolayısı ile bu durum sizin markanız içinde harika bir reklam aracı olacaktır. Trendyol üzerinden ürünlerinizin detaylarını da sergileyebileceğinizi unutmayın.

Trendyol’da Satış Yapabilmek için Gerekenler arasında her platformda olduğu gibi, bu platform ile satış yapmanın da ne tarz dezavantajları vardır konusu mevcut. Dezavantajlar olarak şunları söyleyebiliriz:

  • Ürün başına komisyon ödemek: Trendyol platformu üzerinden satış yapıyorsanız, müşterileriniz ile sizi aranızda aracı görevi yapıyor olması sebebiyle satmış olduğunuz her üründen belli miktarda komisyon kesmektedir. Bu komisyonlar düşündüğünüz potansiyel kâr marjınızın düşmesine neden olabilir.

  • Fazla rekabet olması: Trendyol’da birçok marka bulunmaktadır. Bundan dolayı ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Kendi markanızın ürünlerini öne çıkarmak amacıyla ekstra reklam debelleri ödemeniz gerekecektir. Ayrıca Trendyol müşteri genellikle marka üzerinden değil, direkt ürün adı üzerinden araştırma yapmaktadır. Bu etkenlerden dolayı markanızı öne çıkartmak düşündüğünüzden daha zor olabilir.

Trendyol’dan Nasıl Satış Yapabilirsiniz?

Trendyol'da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler arasında öncelikle şirket sahibi olma zorunluluğu vardır. Yasal olarak satışını yaptığınız her ürün için faturalandırma yapmanız ve vergisini ödemeniz gerekmektedir. Bundan dolayı Trendyol sizden şirket bilgilerinizi istemektedir. Trendyol’da üzerinden mağaza açmak için Trendyol’un sitesinden başvuru yapmalısınız. Başvuru için sizden öncelikle

    • Şirket türü ve unvanınız

    • Vergi kimlik numaranız

    • Ticari sicil numaranız

    • Ad-Soyad Telefon Numarası

    • E-mail adresi

    • E-ticaret sitenizin linki (varsa)

Bu bilgiler eşliğinde başvuru yaptıktan sonra başvurunuz uygun bulunursa size dönüş yapılacaktır. Online mağazanızın açılma prosüdürlerinin tamamlanması için ise Ticaret Sicil Gazetesi, imza sirküleri,faaliyet belgesi ve vergi levhası talep edilmektedir.

E-ticaret Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İnternet üzerinden ürün satışı yapmak amaçlı her hangi bir pazar yeri gibi çalışmakta olan siteyi kullanabilirsiniz fakat bu durum kendi markanızın tanınırlığını zorlaştırır ve satmış olduğunuz her ürün için komisyon ödemeniz gerekir. İnternet satışlarınızı Trendyol entegrasyonu sahip olan, kendinize ait bir online mağaza üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Easy Entege firmamız ile iletişime geçerek ücretsiz deneme alternatifinden yararlanabilir ve sonrasında işleri basite indirgenmiş bir şekilde ilerleyişine şahit olabilirsiniz.