Trendyol Arama Motoru & Yukarı Çıkma İpuçları

Trendyol Seo

Trendyol da satışlarınıza en çok katkı sağlayacak şey, trendyol arama motoru çalışması yapmaktır. Size bunun için net bir bilgi vermek gerekirse trendyol müşterilerinin %70 arama motorunu kullanarak buldukları ürünleri satın almaktadır. Bu rakamın muazzamlığı düşünüldüğü zaman aslında belki de fiyat çalışmasından daha önemli bir çalışma diyebiliriz bu alan için.Arama motorunda çıkmayan bir ürene müşterinin ulaşma ihtimali bir hayli azalmaktadır. Bu yüzden ürün bilgilerini doğru girmeniz gerekmektedir.

Müşterilerin bir çoğu bu konuda bilinçlidir ve bu alanı kullanmayı bilir, o yüzden doğru armayı yapar çoğunlukla. Yani arama yaparken geniş eşleme değil, dar eşleşme kullanılır, örneğin siyah elbise arayan birisi aramaya genlede  "elbise"  değil "v kaya dantelli siyah elbise" yazar böylelikle bakacağı seçenekler daralacağı için kendiside daha kolay alışveriş yapacaktır. Arama seçeneklerini daraltmak sadece müşteriye değil satıcıya da yaramaktadır. Trendyol seosu konusunda yapacağınız çalışmaları 3 başlık altın toplayabiliriz.

Trendyol Ürün Başlığı Nasıl Olmalı?

Ürün başlığı trendyol aramaları için en önemli faktördür. Bu yüzden ürünlerimizin başlığını oluştururken başlıkta; renk, desen, ölçü, model, set bilgisi vs. eklemeniz gerekmektedir. Trendyol aramalarda süzgeç olarak ilk başlığa bakar. Başlıktaki detaylar sizi öne çıkaracaktır. Başlığı uzun tutmaktan kaçınmayın ve anlamlı olduğu sürece ürün için geçerli özellikleri önem sırasına göre girin.

Trendyol Ürün İçeriği (Özellikler) Nasıl Olmalı ?

Trendyol yine aramalarda başlıktan sonra ürün içeriğine bakar. Bu alanda sizin eksiksiz ve yoğun bir şekilde doldurmanız gereken bir alandır. Trendyol ürün içeriği; sadece sizi aramalarda yukarı çıkarmaz aynı zamanda müşterinin detaylı inceleyeceği bir alan olduğu için de müşteriyi ikna ettiğiniz içeriktir. Bu yüzden ürününüzdeki tüm var olan özellikleri yazın ve müşteri sizi neden tercih etmeli bunu ona anlatın ve tabi ki bununla birlikte aramalarda yukarı çıkmak için fayda sağlayın.

Trendyol da Fiyat Nasıl Berlirlenmeli ?

Global ürünlerde global barkod kodu ile ürün girişi yaparak  buybox ürün katalog sistemine dahil olursunuz. Bu sayade aramalarda rakipleriniz ile birlikte çıkarsınız. Global bir ürün satıyorsanız fiyat avantajı sizi öne çıkaracaktır. Rakiplerini ile aranızdaki 10 kuruşluk bir aşağıya yönlü fark sizi üste çıkaracaktır.

Reklam vermeden ürün içerikleri ile satışlarınızı  arttıracağınız ipuçlarını kullanarak maliyeti düşük verimliliği yüksek bir çalışma yapabilirsiniz. Rekabetin yüksek olduğu trendyolda bu çalışmayı yapmak aslında bir verimlilikten çok mecburiyet. Her geçen gün onlarca yeni satıcının katıldığı bir platformda bu taktikleri kullanmak hem sizi rakiplerinizin önüne geçirecek hem de satışlarınıza ciddi katkı sağlayacaktır.