Trendyolda Mağaza Tasarımı Nasıl Yapılır ?


Trendyolda artık bir mağaza tasarlamanıza imkan sağlıyor. Aynı bir web sitesi gibi istediğiniz  ürünlerinizi öne çıkarabilir ve banner çalışmaları yapabilirsiniz. Bu yazımızda trendyol mağaza tasarımı nasıl yapılır, size ne gibi artılar sağlar bunlara değineceğiz.

Trendyol da sayfanızı tasarlamak size ne gibi avantajlar sağlar;

- Müşterilerinize güven verir,

- Sağlıklı iletişim yapmanızı sağlar,

- Trafik arttırmanıza sebep olur,

- Tüm bunları sonucu ile satışlarınız da artma yaşarsınız.


Trendyol Mağaza Tasarımı ?


Mağaza tasarımınıza yapabileceğiniz menüye, trendyol satıcı panelinde bulunan "mağaza yönetim" sekmesinden ulaşabilirsiniz. Bu sayfadan "MAĞAZA SAYFANI OLUŞTUR" butonuna tıklıyoruz, karşımıza sayfamızı tasarımları yapabileceğimiz ekran geliyor.

Başlamadan önce şunu belirtmekte fayda yükleyeceğiniz tüm görseller jpg yada png olmalı. Tasarım unsurlarını yüklerken sol tarafta bulunan demo görünümü ile tasarımlarınız nasıl göründüğünü kontrol edebilirsiniz. Bu bölümde mobil ve web yani masa üstü tasarım olarak iki buton buluyor, tasarımlarınızı yükledikten sonra her ikisini de kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.


Trendyolda Mağaza Logosu Nasıl Değiştirilir ?

Solda bulunan menü bizi yönlendiriyor ve ilk olarak logoyu yükleme ile başlıyoruz, yükleyeceğiz logo 320x320 px şeklinde olmalıdır.

Daha sonra mağazanızın kapağını yüklemenizi istiyor, ekleyeceğiniz görsel müşterileriniz tarafından görüneceği için kaliteli bir görsel yüklemeniz gerekiyor buradaki boyutumuz mobil için 720x254 masa üstü için 1200x98 olarak belirlenmiş, ayrıca sayfa başlığına renkte verebiliyorsunuz açılan panelden. Burada gölge rengi mağaza isim rengi gibi seçeneklerde mevcut. Tüm bunları tasarlarken görünümde kontrol edip zıt renkler kullanmaya çalışın ki tasarım unsurları kaybolmasın.


Trendyola Banner Nasıl Yüklenir ?

Geldik en can alıcı görsele; mağaza manşet görseline. Buradaki görseliniz çok iyi olmak zorunda. Tüm mağaza ziyaretçileri görecek buradaki görseli. Boyutumuz 610x310. Burada dikkat edeceğiniz bir önemli hususta; en az 2 banner görseli yüklediğinizde manşet banner alanı Web platformunda görünmeye başlar. Bu yüzden en az iki görsel yüklemenizi öneririm, her ne kadar masa üstü ynai web görünüm eskiye göre azalmış olsa da hala web sitelerine özellikle alışveriş için masa üstünden giren bir çok kişi mevcut o yüzden masa üstü görünümünü de önemsiyoruz hala. En fazla 5 adet banner yükleyebilirsiniz. Eğer görseliniz yoksa dilerseniz "Banner Görseli Oluştur" butonuna tıklayarak kendiniz size sunulan şablonlar ile görsel oluşturabilirsiniz. Bu alan link ekle diyerek ister bir kategorinin linkini isterseniz de seçeceğiniz ürünleri belirleyip bannera tıklandığı zaman o ürünlere gitmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle daha etkili bir reklam kampanyası oluşturabilirsiniz.

Kategori alanı ile öne çıkarmak istediniz ürün kategorilerini belirleyebilirsiniz, bu kategoriler ana sayfanızda yer alacaktır. Masa üstü görünümü için en az 4 kategori seçimi yapmanız gerekmektedir. Başlık ve sıralama tipinide belirleyebilirsiniz.

Ürün alanından ise istediğiniz ürünleri öne çıkarabilirsiniz. İsteseniz otomatik isterseniz de özel olarak belirleyeceğiniz ürünler bu alanda gözükecektir. Bu alanda sizi farklı sıralama tipleri karşılayacaktır. İstediğiniz birini seçiniz. Özellikle çok satan ürünler kampanyaya çıktığınız ürünler ve satış beklentinizin yüksek olduğu ürünleri, "indirimdekiler", "çok satanlar", "sizin için seçtiklerimiz" gibi başlıklar koyarak öne çıkarabilirsiniz.

 

Trendyol size mağaza tasarımı yaparken iki seçenek sunuyor, ister trendyol site içerisinde bulunan hazır görsel ve tasarım şablonları ile basit tasarımlar oluşturabilir isterseniz de görsel yükleme seçenekleri ile profesyonel görseller yükleyebilirsiniz. Ancak bu noktada bizim size tavsiyemiz profesyonel bir grafiker ile çalışarak kurumsal kimlik yapınıza uygun bir profil ve görsel yapısı oluşturmak, bu sayede yapacağınız ufak bir çalışma profesyonel duruşunuz ile size kurumsal bir firma görünümü verirken satışlarınıza katkı sağlayacaktır. Unutmayın ki şuan e-ticaretin en büyük problemi müşteri açısından güven problemidir. Seçiminiz ister hazır görseller yada şablon olsun isterseniz de özel hazırlanmış imajlar olsun mutlaka bu tasarım alanlarını düzenleyin mağazanıza dolayısıyla satışlarınıza mutlaka katkısı olacaktır.