Trendyol Pazarlama Stratejileri


Markalar, ürünlerini ve hizmetlerini insanlara popüler hale getirmek için çeşitli pazarlama stratejileri kullanırlar. Pazarlama stratejileri ne kadar başarılı olursa, markanın ürünleri veya hizmetlerini o kadar popüler olur ve buda markanın başarısını etkiler. Trendyol da bir pazar yeri olduğu ve bir çok markayı içinde barındırdığı için sizinde bir marka yani mağaza değeri oluşturmanız gerekmektedir. Marka çalışmaları yaparak bu marka bağımlılığı yapabilir satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bu blog yazımızda bununla ilgili tüyoları sizler ile paylaşacağız.

Trendyol da Satış Arttırma Taktikleri


En basit yöntem facebook reklamı vermektir. Trendyoldaki ürünlerinize facebook katalog reklamı vererek ürünlerinize trafik sağlayabilirsiniz. Otomatik hedefleme sistemi sayesinde tredyoldaki ürünlerinize bakmış sepete atmış ve daha önce satın almış kişilere facebook ve instagram üzerinden Trendyol da pazarlama yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bunun dışında Influencer çalışması yapabilirsiniz. Influencer  sosyal medya fenomeni demektir. Sosyal medya fenomenleri pazarlama anlamanında son yıllarda sektöre büyük bir katkı sağlamaktadır. İnsanlar güvendikleri fenomenlerin önerilerine itimat ettiği için çok önemli ve etkili bir pazarlama yöntemidir. Trendyolun bu alanda geniş bir ağı vardır. Türkiye’nin en büyük Influencer  ağına sahip olan Trendyolun  yaklaşık 2500 adet çalıştığı hesap ve sosyal medya fenomeni vardır. Sosyal medya reklam araçlarını kullanarak trafiğinizi arttırabilir ve ciddi satış rakamlarına ulaşabiliriniz.


Bunun dışında daha önceki blog yazılarımızda da bahsettiğimiz site içi arama için çok önemli bir yere sahip olan SEO yani Türkçe açılımı ile Arama Motoru Optimizasyonu. Sen müşterilerin internet üzerinde ve site içi aramalarda ürünlerinizin ürünlerinizin öne çıkmasını sağlayan unsurdur. Bu noktada ürünlerinizi seo uyumlu olarak sisteme girmelisiniz. Ürün adı ve açıklaması seo yu oluşturan kısımlardır. Ürün içeriğiniz kesinlikle sattığınız ürünün müşteri sorularını cevaplar nitelikte ve açık olmalıdır. Ayrıca ürün başlıklarınızda mümkün olduğu kadar ürün özelliklerini belirtmelidir.

Örneğin; V Yaka Siyah Bayan Kazak satıyorsanız ürün başlığınız tamda böyle olmalıdır. Yani Sadece “Kazak” yada “Bayan Kazak” olmamalıdır. Tüm özelliklerinizi içeren bir başlık hem açıklayıcı hem de sizi üst sıralara çıkaran bir sistem kurmuş olursunuz.


Bunların dışında mağaza satış panelinden kupon tanımlayabilir, mağazamızı tasarlayıp kampanyalarınızı tanıtabilirsiniz.


Şu unutulmamalıdır ki her alan bir pazarlama alanıdır ve doğru ensturumanlar kullanılarak doğru Trendyol pazarlama taktikleri ile satış yapılabilinir. Sizde yukarıdaki pazarlama taktikleri ile trendyoldaki satışlarınızı arttırabilirsiniz.


Bol satışlar dileriz.