N11'de Satış Arttırma Taktikleri

Pazar yerlerinin en bilindik ve popüler olanı N11, kısa süre içersinde oldukça büyük başarılara imza attı. N11 de mağaza sahini olup ürün satmak da gayet basit. Fakat zor olan kısım satışları arttırabilmek! N11, internet satışlarında potansiyel alıcılara ulaşmak için etkili bir alan olsa dahi satışlarını arttırmak için var olan zorlu rekabete girebilmeniz gerekmekte. Vereceğimiz taktiklere dikkat ederseniz, bu rekabetin bi parçası olur ve gelişebilirsiniz.




N11'den Satış Yapma ile İlgili Püf Noktalar


1-Açıklamalara Dikkat Edin

N11'de Satış Arttırma Taktikleri ile ilgili olarak verebileceğimiz ilk önemli tavsiye ürün açıklamasının SEO uyumlu ve özgün bir şekilde yazılmasıdır. Ayrıca N11'de Satış Yapabilmek için Gerekenler yazımıza mutlaka göz atmalısınız. Bu önemli platformda başarısız satıcıların yapmış olduğu en bariz hataların başında kopyala yapıştır mantığı geliyor. Bu sizi rakiplerinizden farksız yapmaz. Google'da üst sıralarda ürününüzün çıkması için mutlaka uzun, SEO uyumlu ve daha önce başka bir yerde yazılmamış açıklamalar girmelisiniz.


2-Fatura Gönder: Güvenilir Ol

Yüksek kazançlar ile n11 den satış yapmak isteyenlerin kesinlikle satış sonrası yapılması mühim olan bir takım işler vardır. Orjinal ürünler, Ürün açıklamaları, sorulara verilen hızlı cevaplarla birlikte, müşteriye güven verebilmek ve markaya olan izlenimi pozitife çevirmek için mutlaka fatura gönderilmelidir. Aksi takdirde N11 platformunda başarılı bir satıcı olamazsınız. Rakiplerinizde göre çok daha güven veren bir yerde olmanız önemli bir unsur olacaktır. Fatura gönderdiğiniz esnada bu alıcıya fazlası ile güven aşılayacaktır ve satın alma kararının daha kolay verilmesine yardımcı olacaktır.

3-Hızlı Müşteri Hizmeti

Genel olarak n11 satıcıları, müşterilerin sorularına ortalama 3 saat gibi bi sürede cevap vermektedir. Böylelikle satış etkileniyor ve aynı zamanda müşteri ile bir güven ilişkisi kurulamıyor. N11'de satış yapıp yüksek kazançlar elde etmek istiyorsanız satın alma aşamasına gelmiş müşterilerinizin sorularına en geç 15dk içinde cevap verin. Bu sizi ciddi ve güvenilir bir satıcı yapacaktır. Aynı zaman da düşünsenize bir fiziksel mağazada alacağınız ürün hakkında bilgi almak istiyorsunuz ama size yardım edecek, bilgi verecek kimse yok. Tabi ki kararınız değişir kendinizi yanlış bir yerde hisseder ve almaktan vazgeçersiniz. Bazı durumlarda empati yapmalısınız. Neticede her satıcı da bir alıcıdır. Hayatta kalmak için herkes bişeyler satıyor ve alıyor. Kimisi ürün satıyor, kimisi zaman satıyor. Lakin herkesin derdi aynı. Kazanabildiğinin en fazlasını kazanıp hayatta kalabilmek.

4-Yeterli Sayıda Fotoğraf ve Video

Hangi mağaza olursa olsun, bu bir fiziksel mağazada olabilir. Görmeden, tam olarak anlamadan kimse hiç bir ürünü atın almaz. Normal bir mağazada alacığı ürünü evire çevire inceleyen bir insan online mağazada daha da dikkatli olacaktır. İnsanda ki merak duygusu daima üstündür ve bu merak giderilmezse şüphelenmeler ortaya çıkacaktır. Ürünlerinizi mağazaya koyarken mutlaka her açıdan detaylı ve net çekilmiş, en az 4,5 fotograf koymalısınız. Fotografın yanı sıra videolar ile de desteklemelisiniz. Bu içerikler profesyonel 4k olmak zorunda değil. İnsanlar ürünün ne olduğunu, nasıl çalıştığını boyutlarını anlasın yeter. Unutmayın, Fiziksel mağazalara göre güven duygusu zaten oldukça az. Bunu kazanmak için oldukça öz verili olmalısınız.

5- Hızlı ve Ücretsiz Kargolama Şart

Yapılan araştırmalar insanların kargo parası ödemek istemediği yönünde. Mağazada bulunan "ücretsiz kargo" ilanları diğer ilanlardan %85 oranında daha fazla satış yapmaktadır. Aynı zamanda bilinçlenen tükeciler artık birbirleri ile iletişime geçip yorum yapmakta. Güzel yorumalar almak için sadece kaliteli ürünler yetmez. Hızlı ve beklenilene yakın bir tarihte ürünün, alıcıya ulaşması şart. Aksi taktirde müşteriler bazında ürünün çok geç geldiğini belirten yorumlar çoğalacak ve haliyle bir tek size ait olamayan ürünü başka bir satıcıdan almak istecektir.