N11'de Satış Yapabilmek için Gerekenler


Satışlarınızı genişletmek amacıyla veya farklı bir iş alanı olarak online satış yapabilirsiniz. N11, satıcılar ile alıcıları buluşturan aracı bir platform olarak 2012 yılından beri piyasada aktif olarak hizmet sürmektedir. Türkiye’de oldukça geniş bir müşteri kitlesine sahip olan e-ticaret sitelerinden biridir. N11 sitesi şirketlere kendi bünyesi altında, belirli bir komisyon karşılığında mağaza açma ve satış yapma imkânı sunmaktadır. Bu yazıda N11'de Satış Yapabilmek için Gerekenler ile alakalı konuları sizler için toparladık.

N11’de Satış Nasıl Yapılır?

N11’de ürün satışı yapabilmek için kendinize öncelikle bir mağaza açmanız gerekir. N11’i bir pazaryeri olarak görebilirsiniz, nasıl ki, fiziksel pazaryerlerinde satış yapacağınız alanlara kira benzeri ücretler ödüyorsanız bu platformda sattığınız ürünler için berlirli bir komisyon ödemeniz gerekmektedir.Bununla birlikte markanızın reklamını yapabilmek için ekstra reklam ücretleri gibi farklı ödeme çeşitleri de vardır. N11’de mağaza açmanın birtakım avantajları şunlardır:

1.Markanızın Popülaritesini Arttırın

N11 sitesi geniş bir müşteri kitlesine sahip bir sitedir. Bununla birlikte ödeme güvenlik garantisi sunmaktadır. Satmış olduğunuz ürünün ücreti öncelikle bir havuza düşmektedir ve alıcının eline ürün geçtiği zaman ödemeyi onaylayarak ücretin satıcıya aktarılmasını sağlar. Bu yöntem müşterilerin güvenli bir şekilde alışveriş yapmasını sağladığı için sitenin tercih edilebilirliği oldukça yükseltmektedir. Sizde bu geniş müşteri potansiyeline hitap edebilir ve mağaza açabilirsiniz böyelece markanızı daha popüler bir hale taşıyabilirsiniz.

2.Rakiplerinizi Tanıyın, Ürünlerinizin Detaylarını Bilin

N11 size ürünlerinizi satebileceğiniz ve sergilemek istediğiniz ürünleri pazarlayabileceğiniz bir alan imkanı vermektedir. Bunun sayesinde ürünlerin detaylarını müşteri ile buluşturma imkanınız olur. Bununla birlikte birçok markanın satış yaptığı sitede ürünlerinizin veya benzer özellikteki ürünlerin fiyatları hakkında da anlık bilgi sahibi olmanıza imkan tanır. N11 üzerinden satış yapmanızın belirli başlı olumsuzlukları da bulunmaktadır. N11'de Satış Yapabilmek için Gerekenler noktasında olumsuzlukları şu şekilde sıralayabiliriz:


3.Aylık Yapmanız Gereken Ödemelere Dikkat Edin

N11 platformunda ürünlerinizin müşteriler tarafından görünmesi için aylık bazında belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücretler kesilmedi takdirde ürünleriniz görünüme kapacak ve satış yapma olanağınız olmayacaktır. Aynı zamanda satışını yapmış olduğunuz her üründen ürün kategorisine göre değişmekte olan komisyonlar kesilmektedir. Bu komisyonlar, para sizin hesabınıza geçmeden N11 tarafından kesintiye uğratılarak alınmaktadır. Ödemeniz gereken diğer bir ücret ise zorunlu olmasa da oldukça gerekli olan reklam ücretleridir. Markanızı diğer markaların önüne çıkartabilmek için reklam ücretleri ödemeniz gerekmektedir. Bu reklam ücretleri ise reklamın içeriğine göre değişik fiyatlandırmalara sahiptir.

4.Yoğun Rekabeti Göz Ardı Etmeyin

N11'de Satış Yapabilmek için Gerekenler arasında bu platformun oldukça fazla müşteri kitlesine sahip olması harika bir avantaj olarak görünüyor olsa da yüzlerce mağaza sizin gibi satış yapmaktadır. Bu durum rekabeti oldukça arttırmakta ve hayli zorlaştırmaktadır. Yukarıda bahsi geçen reklam ücretlerini ödemeden olduğu gibi ürünlerinizin görünür olması kesinlikle kolay değildir. Bununla birlikte herhangi bir ürün veya satış sırasında yaşanacak bir sorun, müşterilerin olumsuz yorumlar yapmasına ve düşük puanlar vermesine neden olacaktır.

N11’den Satış Yapmak Yeterli Midir?

N11'in olumlu ve olumsuz yönlerini yukarıda açıkladık. İş hacminizi arttırmak ve kendi markanızı büyütmek için N111'de mağaza açmanız kesinlikle yeterli değildir. Diğer pazaryerlerine de giriş yapmanız mühimdir. Bununla birlikte gelen "Hepsini aynanda yöneteceğim" Sorunun cevabını da bizler vermekteyiz. 'Eeasy entegre' entegrasyon modülü ile birlikte tek bir yönetim panalinden bütün pazar yerlerine erişim sağlayıp hepsi için toplu işlem yapabilirsiniz. Bu stretaji sayesinde zamandan kazanıp işlerinize daha da yoğunlaşabilirsiniz.