Hepsiburada’da Satış Yapabilmek için Gerekenler

İnternet üzerinden satış yapmak adına çalışan Hepsiburada bir online pazar yeridir. Burada kendinize ait bir online mağaza açabilirsiniz. Hepsiburada 1998 tarihinden itibaren Türkiye’de online satış üzerinden hizmet veren, var olan müşterilerinin güvenlerini kazanmış köklü bir platformdur. Ürünlerinizi Hepsiburada’ya satabilecğeiniz gibi, Hepsiburada üzerinden direkt müşteriye satış yapabilme alternatifinizde bulunmaktadır. Herhangi bir online pazar yerinde mağaza açıp, satış yapmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da mutlak olarak bulunmaktadır. Öncelikle Hepsiburada’da Satış Yapabilmek için Gerekenlere dair avantaj ve dezavantajlardan söz edeceğiz. Hepsiburada’da ürün satmanın avantajları şunlardır:
  • Yüksek müşteri potansiyeli: Uzun yıllardır online alışveriş sistemin ün yapmış ve bilinen bir site olduğu için Hepsiburada’nın has ve kendine ait bir müşteri kitlesi vardır. Eğer online bir site üzerinden mağaza açacak olup satış yapmaya başlayacaksanız, hali hazırda bulunan bir müşteri kitlesine erişimiş olacaksınız.

  • Hepsiburada’nın marka imajı: Hepsiburada yılların getirdiği sağlam bir marka imajına sahiptir. Alıcılar internet alışverişlerinde bilindik ve güvebilir alışveriş sitelerini tercih etmektedir. E-Ticaret üzerinden ürün satışı yapacak olursanız, hem markanızı daha rahat tanıtma şansına sahip olabilirsiniz hem de Hepsiburada’nın marka imajından yararlanabilir.

Hepsiburada’da Satış Yapabilmek için Gerekenler bölümünde online mağazacılık üzerinden ürün satışa çıkarmanın dezavantajları da bulunmaktadır. Dezavantajlara aşadaki maddeleri örnek verebiliriz:

  • Komisyon oranları: Hepsiburada’da online mağaza açmak ücretsizdir fakat her pazaryerinde olduğu gibi satmış olduğunuz ürün başına komisyon kesintisi yapılmaktadır. Komisyon oranları ise satmış olduğunuz ürünün kategorisine göre değişmektedir. Ürünlerinizin fiyatlandırmasını ayarlarken komisyon oranlarını da dikkate alarak, fiyatlarınızı daha da arttırabilir ve bundan dolayı rekabete girmenizi zorlaştırabilir.

  • Rekabet: Hepsiburada geniş bir müşteri kitlesine sahip demiştik, fakat bu durum bünyesinde çok sayıda mağazanın da yer almasına sebep olmaktadır. Buda demek oluyor ki çok fazla sayıda rakibiniz olacaktır. Müşteriler ürün satın alırken marka olarak değil, ürün adı olarak araştırma yapmaktadır. Bundan dolayı benzeri olan ürünlerde daima uygun fiyatlandırma seçenekleri yaratmanız gerekir.

Hepsiburada’da Nasıl Satış Yapılır?

Hepsiburada’da satış yapabilmek için gereken ilk şart, bir şirket sahibi olmanızdır. Zaten var olan bir şirketiniz var ise tekrardan mağaza açmak için ekstra bir e-ticaret şirketi daha açmanıza gerek yok. Hepsiburada'da mağaza açmak için başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu başvuru esnasında şirket bilgileriniz istenmektedir. Şirket bilgilerinizi eksik bırakmayarak girmelisiniz. Çünkü yapılan her hangi bir yanlışlık yada eksiklik Mağaza açmak için onay sürecinden geçeceğiniz için bu süreci sekteye uğratmaktadır. Hepsiburada’da mağaza açmak ücretsizdir. Aynı zamanda aylık olarak ödenmesi gereken bir ücretlendirme de bulunmamaktadır. Sattığınız ürüne göre kesilen komisyonlarla mağazacılık aktivitelerinizi sürdürebilirsiniz. Hepsiburada’da mağaza açmak için ön başvurunuz gerçekleştirmenizin sonrasında gerekli belgeleri eklemeniz istenecektir. Hepsiburada’da Satış Yapabilmek için Gerekenler arasında bulunan belgelerse şunlardır:


    • İmza Sirküleri

    • Vergi Levhası

    • Faaliyet Belgesi

    • Ticaret Sitil Gazetesi

    • Sözleşme Belgesi

    • Ek3 Pazar Yeri Formu

Eğer bir şahıs şirketiniz varsa ve firmanızı ticaret odasına kayıt ettirmediyseniz ticaret sicil gazetenizi yüklemenize gerek yoktur. Hepsiburada sizden istediği belgeleri inceledikten sonra eksikler varsa dönüş yapmakta, yoksa herhangi mağaza açma talebinizi onaylamaktadır.

E-ticaret Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İnternet üzerinden ürün satışı yapmak amaçlı her hangi bir pazar yeri gibi çalışmakta olan siteyi kullanabilirsiniz fakat bu durum kendi markanızın tanınırlığını zorlaştırır ve satmış olduğunuz her ürün için komisyon ödemeniz gerekir. İnternet satışlarınızı Hepsiburada entegrasyonu sahip olan kendinize ait bir online mağaza üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Entege firmamız ile iletişime geçerek ücretsiz deneme alternatifinden yararlanabilir ve sonrasında işleri basite indirgenmiş bir şekilde ilerleyişine şahit olabilirsiniz.