Gittigidiyor'da Satış Yapabilmek için Gerekenler

Online bir şekilde ürün satmak istiyorsanız kendi e-ticaret sitenizin yanında Gittigidiyor üzerinden de bir mağaza açabilirsiniz. Gittigidiyor 2001 yıllında hizmet vermeye başlamış ve dünya genelinde kullanılan bir e-ticaret sitesi olmuştur. Markalar ile alıcıları bir araya toplayarak bir online pazar yeri olarak görev almaktadır. Kullandığı Sıfır Risk sistemi ile güvenli ödeme de sağlamış olan bu platform, müşteriler için puan ve yorumlama seçenekleri de sunmaktadır. Gittigidiyor'da Satış Yapabilmek için Gerekenler ile ilgili bu yazıyı sizler için hazırladık.


Gittigidiyor’da Neden Satış Yapmalıyım?


Gittigidiyor sitesi uzun zamandır dünyada ve Türkiye’de aracı bir platform olarak faaliyet göstermektedir. Yılda milyonlarca ziyaretçi girişi alan bu sitede satışa başlamak için kendinize bir mağaza açmak zorunda değilsiniz. Ancak mağaza açarsanız 10.000 tane ürünü ücretsiz olarak listeleyebilme imkanınız vardır. Mağaza açmadan sınırlı sayıda ürün ekleme hakkınız bulunmaktadır.

Gittigidiyor’da mağaza açmak için ekstra bir ücret ödemenize gerek yok aynı zamanda “Standart Mağaza” paketi dahilinde bulunan özelliklerden faydalanabilmektesiniz. Bu paket sayesinde 10.000 tane ürünü mağazanıza kolayca ekleyebilirsiniz. Ancak bu ürün sayısı size yetersiz gelecek ise, Gitti Gidiyor ile iletişime geçerek geçebileceğiniz diğer paket özellikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Gittigidiyor'da Satış Yapabilmek için Gerekenler arasında öncelikle bu durumun avantaj ve dezavantajlarını bilmeniz gerekliliği bulunur. Gitti Gidiyor sitesinde mağaza açmanın avantajlarını şu şekilde açıklayabiliriz:

    • Ürünleriniz ve markanızın popüleritesini arttırabilirsiniz. Kendinize bir mağaza açarsanız firma bilgilerinizi ve logonuzun eşliğinde satış gerçekleştirebilirsiniz. Bu da sitenin müşteri potansiyeli tarafından akılda kalıcı olmanıza yol açar. Aynı zaman da bu platformu kullanarak alışveriş yapan kitlenin sattığınız ürünleri almasını da sağlayabilirsiniz.

    • Gitti Gidiyor’da olduça zengin bir kategori sistemi mevcuttur. Sizde bulunmakta olduğunuz sektördeki ürünlerin fiyatlarını ve rakiplerinizin yaptığı indirim ve kampanyalara göz atarak bu platform aracılığı ile sürekli olarak takip edebilir, rakip analizi yapabilirsiniz.


Gittigidiyor'da Satış Yapabilmek için Gerekenler arasında yer alan dezavantajlar ise:


    • Gittigidiyor platformunda satış gerçekleştiren binlerce firma bulunmaktadır. Dolayısı ile sitede olduça yoğun rekabetin yaşanmasına sebep olabilmektedir ve ürünlerinizin diğerlerine göre ön planda kalabilmesi amacıyla reklam ücreti ödemek zorunlu hale gelmektedir. Reklam ücreti ödemek zorunda olmasanız da markanızı önlere çıkarmak için bu alternatifi mutlaka kullanmanız gerekir.

    • Gittigiyor’da yaptığınız her satış için ürün başına sizden belirli bir oranda komisyon almaktadır. Bu komisyon oranı satılan ürünün bulunduğu kategoriye göre değişiklik gösteriyor. Gittigidiyor'un kullandığı Sıfır risk ödeme planı ile alıcının ödediği ücret ilk başta ortak bir havuza düşmektedir, alıcı ürünü teslim aldıktan sonra ödemeyi onaylar ardından fiyat üzerinden komisyon kesintisi yaşanır ve ücret şirket hesabınıza aktarılır.

    • Gittigidiyor platformunda mağazalar için belirlenen bir takım kurallar mevcuttur. Sizden mağaza olarak bulunan kurallara uymanızı ister. Eğer kurallara uygun değilseniz üyeliğiniz sona erdirilir.


E-ticaret Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İnternet üzerinden ürün satışı yapmak amaçlı her hangi bir pazar yeri gibi çalışmakta olan siteyi kullanabilirsiniz fakat bu durum kendi markanızın tanınırlığını zorlaştırır ve satmış olduğunuz her ürün için komisyon ödemeniz gerekir. İnternet satışlarınızı Gittigidiyor entegrasyonu sahip olan, kendinize ait bir online mağaza üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Easy Entege firmamız ile iletişime geçerek ücretsiz deneme alternatifinden yararlanabilir ve sonrasında işleri basite indirgenmiş bir şekilde ilerleyişine şahit olabilirsiniz.