ePttAVM'de Satış Yapabilmek için Gerekenler

Online mağaza üzerinden ürün satmak istiyorsanız ePttAVM sitesi kullanabileceğiniz alternatifler arasında yer almaktadır. Türkiye’nin en güvenilir e-ticaret platformlarından olan ePttAVM, 2 Asırlık PTT güvencesini de yanına alarak bugüne kadar hiçbir e-ticaret sitesinin ulaşamadığı noktalara hizmet sunmaktadır. ePttAVM farklı ihtiyaç ve tarza hitap eden milyonlarca ürün ve indirimli fiyatlarla, müşterilerine kaliteli bir alışveriş deneyimi sunmaktadır. Yenilikçi vizyonu ile her geçen gün büyüyen ePttAVM, sektörün öncü kuruluşu olma yolunda hızla ilerlemektedir. Sizde online satışa yeni başlayacak bir şirket sahibi veya girişimciyseniz ePttAVM’den kendinize bir online mağaza açabilir ve oldukça geniş bir müşteri kitlesine sahip olarak e-ticaret hayatınıza başlatabilirsiniz. ePttAVM'de Satış Yapabilmek için Gerekenler sizler için derledik.

Neden ePttAVM'de Mağaza Açmalısınız?

ePttAVM’de Satış Yapabilmek için Gerekenlerin başında ilk önce bir mağaza açma zorunluluğunuz yer almaktadır. ePttAVM’den kendinize ait bir mağazanız olmadan satış yapmaya başlamak mümkün değildir.ePttAVM'de listeleme ücreti veya aylık dükkan ücreti yoktur, sadece kategorilere göre değişen oranlarda satış başı komisyon vardır.ePttAvm üzerinden satış yapmanın birçok avantajı olduğu gibi dezavantajları da vardır. Bu etkenler arası bir kıyaslama yaparak kendinize ait bir e-ticaret sitenizin yeterli olacak mı, yoksa ePttAVM ile satış yapmanın gerekli olup olmadığı düşüncesini netleştirebilirsiniz. ePttAVM’den online mağaza açmanın faydaları şunlardır:

  • Rakiplerinizi kontrol edebilirsiniz: ePttAVM’de sizinde satışa çıkarmış olduğunuz ürünlerin satışını yapan diğer satıcıları kontrol etmeniz oldukça kolaydır. Sundukları indirimler, fiyatlar ve kampanyaları anlık olarak takip edebilirsiniz. Online mağazada satış yaparken en önemli nokta müşteri kitlesine ulaşabilmek olmakla birlikte ikinci noktada kesinlikle sağlam bir rakip analizi yapabilmektir.

  • Hali hazırda bulunan müşteri kitlesi: Online mağaza üzerinden satış yapmak istiyorsanız öncelikle kendinize bir müşteri kitlesi oluşturmanız gerekmektedir. Bu da olası olarak kısa süre içinde olamayacaktır. ePttAVM üzerinden mağaza açarak satış yapmayı düşünürseniz, sitenin oldukça bilinir olmasından dolayı hali hazırda sahip olduğu büyük müşteri kitlesine hitap etmiş olacaksınız.

  • Marka popülaritesini arttırabilirsiniz: Yukarıda bahsettiğimiz gibi olduça geniş bir müşteri yelpazesine hitap edebileceksiniz,dolayısı ile bu durum sizin markanız içinde harika bir reklam aracı olacaktır. ePttAVM üzerinden ürünlerinizin detaylarını da sergileyebileceğinizi unutmayın.

ePttAVM'de Satış Yapabilmek için Gerekenler arasında her platformda olduğu gibi, bu platform ile satış yapmanın da ne tarz dezavantajları vardır konusu mevcut. Dezavantajlar olarak şunları söyleyebiliriz:

  • Ürün başına komisyon ödemek: ePttAVM platformu üzerinden satış yapıyorsanız, müşterileriniz ile sizi aranızda aracı görevi yapıyor olması sebebiyle satmış olduğunuz her üründen belli miktarda komisyon kesmektedir. Bu komisyonlar düşündüğünüz potansiyel kâr marjınızın düşmesine neden olabilir.

  • Fazla rekabet olması: ePttAVM'da birçok marka bulunmaktadır. Bundan dolayı ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Ayrıca ePttAVM müşteri genellikle marka üzerinden değil, direkt ürün adı üzerinden araştırma yapmaktadır. Bu etkenlerden dolayı markanızı öne çıkartmak düşündüğünüzden daha zor olabilir.


ePttAVM’den Nasıl Satış Yapabilirsiniz?


ePttAVM'de Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler Mağaza açıp satış yapmak için her pazaryerinde olduğunu gibi bu platform da sizden bazı belgeler istiyor. Bu zorunlu belgelerin eksikliğinde satış yapmanıza izin verilmiyor. Bu nedenle bu platformda satış yapmak istiyorsanız bu belgeleri sisteme iletmeniz önemli.

    • EPttAVM Hizmet Sözleşmesi

    • Şahıslar için Esnaf Sanatkarlar Odası Kaydı ve İmza Beyannamesi

    • Şirketler için Ticaret Sicil Kaydı ve İmza Sirküleri

    • Tedarikçi Formu

E-ticaret Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

ePttAVM'nin olumlu ve olumsuz yönlerini yukarıda açıkladık. İş hacminizi arttırmak ve kendi markanızı büyütmek için ePttAVM'de mağaza açmanız kesinlikle yeterli değildir. Diğer pazaryerlerine de giriş yapmanız mühimdir. Bununla birlikte gelen "Hepsini aynanda yöneteceğim" Sorunun cevabını da bizler vermekteyiz. 'Eeasy entegre' entegrasyon modülü ile birlikte tek bir yönetim panalinden bütün pazar yerlerine erişim sağlayıp hepsi için toplu işlem yapabilirsiniz. Bu stretaji sayesinde zamandan kazanıp işlerinize daha da yoğunlaşabilirsiniz.