ÇiçekSepeti’nde Mağaza Nasıl Açılır?

ÇiçekSepeti son yılların en gözde pazar yerlerinden biri haline geldi. Hiç kuşkusuz çiçek sektöründeki muazzam başarısını hediyelik eşya sektörüne de aktarması, çiçek sepetini cesaretlendirmiş olacak ki tüm kategorilerde satışa başladı. Satışa başlaması ile birlikte oluşan geniş ürün gamı gerekliliği ve tedarik sorunlarını, pazar yeri olarak ve kapısını tüm satıcılara açarak aştı. Şuanda onlarca farklı kategoride binlerce ürün içeriği bulunan ÇiçekSepeti’nde, ne ürünü satıyor olursanız olun sizde satış yapabilirsiniz. Bir marka olmanın gerekliliği olarak ve satış arttırmanın günümüz koşullarındaki zorunluluğu haline gelmiş olan pazar yerinde bulunma gerekliliği ÇiçekSepeti’nide atlamamız anlamına geliyor. ÇiçekSepeti tedarikçisi olabilmek için ilk koşul şüphesiz ki bir vergi mükellefi olmak. Küçük yada büyük, basit usulde yada anonim fark etmeksizin Türkiye Cumhuriyetine kayıtlı yasal bir şirket olmanız gerekiyor. Belgeleri de doldururken göreceğiniz gibi size vergi mükellefiyetine ait bilgiler talep ediliyor. Hemen hemen tüm pazar yerlerinde geçerli olan bu durum ÇiçekSepeti içinde geçerli. Eğer bir vergi mükellefiyseniz ÇiçekSepeti’nde satış yapmak için geriye bir engel kalmıyor.


ÇiçekSepeti’nde Mağaza Açmak İçin Gerekenler

ÇiçekSepeti’nde mağaza nasıl açılır, ÇiçekSepeti’ne satıcı olarak üye nasıl olunur ? Bu konularla ilgili sizler için detaylı bir çalışma rehberi hazırladık bu blok yazımızda gerekli talimat ve yönlendirmeleri bulabilirsiniz. Ayrıca yardım ve destek noktasında müşteri temsilcilerinden yardım talep edebilirsiniz. Müşteri temsilciliğini arayarak, mail atarak veya yönlendirmeleri takip ederek ÇiçekSepeti’nde mağazanızı açarak satışlarınıza başlayabilirsiniz. Sizden bir takım yazılı belgeler ve firmanıza ait dokümanlar talep edecekler bunları doldurup göndererek üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Detaylandırmak gerekirse ÇiçekSepeti’nde  mağaza açmak için yapmanız gerekenleri aşağıda şu şekilde sıraladık;

İlk olarak yapmanız gereken şey size aşağıda verdiğimiz likte tıklayarak ÇiçekSepeti tedarikçi başvuru sayfasına giriş yapmak;

ÇiçekSepeti tedarikçi başvuru formu;

https://www.ciceksepeti.com/MarketPlace/RedirectToProperStep

Açılan bu sayfada isim, soy isim, telefon, adres, vergi numarası, vergi dairesi gibi sizden kişisel ve şirket bilgilerinizi doldurmanızı istiyorlar, bu noktada şirket bilgilerinizin olduğu evrakları yanınızda bulundurmanızda fayda var, bu aşamaları tam ve eksiksiz doldurarak devam butonuna basıyoruz.

Daha sonra karşınıza gerekli belgeleri yükleyeceğiniz kısım ve sizin onaylayıp tekrar geri yüklemeniz gereken satıcı sözleşmesi çıkacak. Sizden istenen belgeleri tam ve eksiksiz bir şekilde doldurup taratıp pdf halinde istenen alanlara tam ve eksiksiz bir şekilde yüklemeniz gerekmektedir. Bundan sonra yüklediğiniz belgelerden yine sizden istenen belgeleri ÇiçekSepeti’ne ıslak imzalı olarak göndermelisiniz. Belgeleriniz kontrol edilip onaylandıktan sonra mağazanız açılacak ve ürün girmeye başlayabileceksiniz.

ÇiçekSepeti’nde Mağaza Açmak İçin Gereken Belgeler

Vergi Levhası

İmza Sirküleri

Ortaklık Sözleşmesi

Banka Bilgilerinizi Gösteren Belge

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Şirket kuruluş ticaret sicil gazetesi

Faaliyet belgesi

Satılardan istenen ilan ve iş birliği sözleşmesi

Bayi bilgileri formu