Trendyol Kampanya Notları


Trendyol Türkiye'nin en büyük bütçeli reklam veren internet sitesi, reklam bütçesine milyonlarca dolar para yatırıyor ve bu kampanya dönemlerinde trafik ortalama 5-6 kat artıyor. Bu artışlar ile birlikte tabi ki satış arttırma imkanı da doğuyor. Kampanyan dönemlerinde trendyol sizden bu kampanyalara katılmanızı istiyor. Sizde bu kampanyalara katılarak satış hacminizi arttırabilirsiniz.

Trendyol kampanyalarına ana sayfada bulunan kampanyalar bölümünden veya menüde promosyonlar menüsü altından kampanyalar diyerek ulaşabilirsiniz. Buraya sizin yüklemiş olduğunuz ürün özelindeki, yani katılabileceğiniz kampanya grupları gelir. Örneğin televizyon satıyorsanız kozmetik kampanyalarını göremezsiniz. Bu listeden istediğiniz kampanyaya katılabilirsiniz.

Kampanyalara katılıp ve piyasa fiyatına göre en uygun fiyatı verirseniz ürününüze "Fırsat Ürünü" etiketi geliyor. Yani extra pazarlama desteği veriliyor bu ürünlere. Kampanyalarda size verilen tutarlar bulunuyor, örneğin; Küçük Ev Aletlerinden %20 İndirim" gibi bu durumda kampanyaya katıldığınızda en az %20 indirim yapmak zorundasınız daha fazla da indirim yapabilirsiniz örneğin %25 gibi ancak %20 altına inememeli indirim oranınız.

Kampanya Yapacağım Ürünleri Nasıl Belirlerim?

Burada trendyol size çok önemli bir ipucu veriyor, Pusula menüsü altında yer alan Büyüme Önerileri altında en çok izlenen, yorum alan gibi kriterlere göre trendyol kampanyalarınız için sizin için bazı ürün önerilerinde bulunuyor. Özellikle buradaki ürünlerinize kampanyaya sokmanızda fayda var. Bunun haricinde yine bu alanı kullanarak trendyol size ürünleriniz hakkında tiyolar veriyor, örneğin çok soru alan bir üründe sizden ürün açıklamanızı arttırmanızı isteyebilir, bu tavsiyelere uymak yine sizin faydanıza olacaktır.

"Sepette İndirim" ve "İndirim" olmak üzere iki farklı reklam kurgusu bulunmakta. Adlarında da anlaşılabildiği gibi bir kampanya türünde sepette indirime gidiyorsunuz, diğerinde drekt ürün fiyatı olarak indirime gidiyorsunuz.  Kampanya detaylarını incele butonuna basarak kampanya detaylarını iyi okumanızı öneririz, çünkü sizin katılımınız bir onaya bağlı. Eğer kampanya koşullarını karşılamıyorsanız katalog ekibi tarafından red ediliyorsunuz. Koşullar okuyup uygun bulursanız ürün ekle butonuna basarak ürün eklemeye başlıyoruz. İster exel ile isterseniz tek tek ürün ekleyebilirsiniz. Listeden ürün ekle derseniz karşınıza çıkan ekrandan ürünlerinizi seçmeniz yeterli. Karşınıza çıkan ekrandan ürünlerimizin kampanyalı fiyatlarını giriyoruz. En son olarak da ürünlerimi onaya gönder butonuna basıyoruz ve ürünlerinizi incelemeye gönderiyoruz. Bir ürünü bir kampanyaya sokabiliyoruz ve kampanya süresi başlamadan ürünlerimizi istersek kampanyadan çıkarabiliyoruz. Kampanya bittiğinde fiyatlarınız otomatik olarak eski fiyatına dönüyor, burada başka bir şey yapmamıza gerek kalmıyor, ancak yinede kampanya sonunda ürünlerinizin fiyatlarını tekrar kontrol etmekte fayda var.

Satışlarınızı ve mağaza puanınızı arttırmak  için arada trendyol kampanyalara katılmayı mutlaka öneriyoruz, size bahsettiğimiz adımları izleyerek kolay bir şekilde kampanyalara katılıp yönetebilirsiniz. Bol satışlar dileriz.