N11’de Mağaza Nasıl Açılır?

Türkiye’nin en büyük pazar yerlerin den biri olan n11 tüketicilerin en tercih ettiği e-ticaret sitelerinden biri. Birçok farklı kategoride birçok farklı ürün satışı yapan n11’e günde binlerce kişi giriyor. Pazar yeri mantığını en iyi ve ilk otutturan firmalardan olan n11 de, ürün satışı yapmak diğer pazar yerlerine göre bir hali kolay. Bu noktada kolaylıkları nedir derseniz ilk olarak aklıma gelen katalog mantığının olmaması, yani ürünlerinizi istediğiniz özellikte kolayca gönderebilirsiniz. Hepsiburada ve trenyolda kategorilerin belli başlı kuralları varıdır, bu kurallara ve özelliklere uymadan ürün göndermeniz mümkün değilken n11 bu konuda son derece esnek davranmaktadır. Ayrıca n11’in çok farklı ürün gamlarında satışları mevcuttur. Yine kıyaslamak gerekirse tendyol moda, hepsiburada ev eşyaları kategorisinde öne çıkmakla birlikte, n11; marin ekipmanlarından, av malzemelerine, hırdavat malzemelerinden, baskılı ürünlere kadar çok farklı ürün gamlarında satışların yoğun olduğu bir pazar yeri. Bütün pazar yerlerinde olduğu gibi n11 üzerinden satıcılarla buluşmak ve satış yapmak içinde ilk olarak n11 e üye olmanız gerekiyor. Tabi n11 e üye olmak için ilk gerekli şey bir işletme olmanız. İster şahıs isterse limited olsun fark etmekmeksizin satış yapabilmeniz için Türkiye Cumhuriyetine kayıtlı yasal bir vergi mükellefi olmanız gerekiyor. Eğer vergi mükellefiyseniz yapmanız gerekenleri aşağıda sıraladık.


N11 de Mağaza Açmak İçin Gerekenler

N11 de mağaza nasıl açılır, N11 satıcı olarak üye nasıl olunur ? Bu konularla ilgili sizler için detaylı bir çalışma rehberi hazırladık bu blok yazımızda gerekli talimat ve yönlendirmeleri bulabilirsiniz. Ayrıca yardım ve destek noktasında müşteri temsilcilerinden yardım talep edebilirsiniz. Müşteri temsilciliğini arayarak, mail atarak veya yönlendirmeleri takip ederek N11da mağazanızı açarak satışlarınıza başlayabilirsiniz. Sizden bir takım yazılı belgeler ve firmanıza ait dokümanlar talep edecekler bunları doldurup göndererek üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Detaylandırmak gerekirse N11 da mağaza açmak için yapmanız gerekenleri aşağıda şu şekilde sıraladık;

İlk olarak yapmanız gereken şey size aşağıda verdiğimiz likte tıklayarak N11’in tedarikçi başvuru sayfasına giriş yapmak;

N11 tedarikçi başvuru formu;

https://so.n11.com/selleroffice/signup

Açılan bu sayfada isim, soy isim, telefon, adres, vergi numarası, vergi dairesi gibi sizden kişisel ve şirket bilgilerinizi doldurmanızı istiyorlar, bu noktada şirket bilgilerinizin olduğu evrakları yanınızda bulundurmanızda fayda var, bu aşamaları tam ve eksiksiz doldurarak devam butonuna basıyoruz.

Daha sonra karşınıza gerekli belgeleri yükleyeceğiniz kısım ve sizin onaylayıp tekrar geri yüklemeniz gereken satıcı sözleşmesi çıkacak. Sizden istenen belgeleri tam ve eksiksiz bir şekilde doldurup taratıp pdf halinde istenen alanlara tam ve eksiksiz bir şekilde yüklemeniz gerekmektedir. Bundan sonra yüklediğiniz belgelerden yine sizden istenen belgeleri n11’e ıslak imzalı olarak göndermelisiniz. Belgeleriniz kontrol edilip onaylandıktan sonra mağazanız açılacak ve ürün girmeye başlayabileceksiniz.


N11 da Mağaza Açmak İçin Gereken Belgeler

 Vergi Levhası (Son 1 yıl)

İmza Sirküleri (Sicil kaydı bulunmuyor ise imza beyanı evrağı eklenebilir.)

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ( Sadece ön yüz )

Çalışma Mali Şart ve Prensipleri (Komisyon anlaşması)

Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi (n11.com Sözleşmesi)