Neden OpenCart En İyi Seçenek?


OpenCart online alışveriş sitenize rakiplerine kıyasla oldukça düşük bütçeler ile kurabileceğiniz açık kaynaklı bir yazılımdır. OpenCart'ı çok basit bir şekilde yükleyip, ürün eklemelerini yaptıktan sonra sipariş almaya başlayabilirsiniz. OpenCart küçük ve orta ölçekli internet şirketleri için WordPress, osCommerce, Prestashop ve Magento gibi benzer yazılımlara kıyasla daha uygundur.



OpenCart'la online alışveriş sitenizi basit kurulum işlemleri ile kısa sürede oluşturabilirsiniz. Opencart'ı bir kere kurduktan sonra arzu ettiğiniz şablonu seçerek, ürünleri ekleyip birkaç basit adımda sipariş almaya başlayabilirsiniz.




Ücretsiz ya da Ucuz Tema ve Modüllerle Yatırım Maliyetini Azaltabilirsiniz


OpenCart'ta  çok kolay bir şekilde temalar arasında geçiş yapabilir veya mevcut site tasarımınızı OpenCart'a taşıyabilirsiniz. OpenCart aynı zamanda kullanıcılarının işlevlerin

dahilinde gereksinimlere göre kolayca çoğaltabileceği modül tabanlı bir yazılımdır. OpenCart'ta yapılandırılması bir hayli basit ve pratik olan 11 modül vardır


Yönetimsel İşlevsel Arayüz


OpenCart’ın yönetici alanı müşteriler için bir hayli kolay kullanımlıdır. Hızlı bir biçimde ürün, ürün resmi ve kategori ekleyebilirsiniz, SEO arama kelimeleri tanımlayabilir, kargo alternatiflerini belirleyebilir ve popüler ödeme alternatiflerini ekleyebilirsiniz.




Birçok Dilde Destek


OpenCart’ı Global anlamda önemli kılan özelliği sayesinde 17 dilden birini seçerek kullanabilirsiniz. Dil paketini OpenCart mağazasına yükleyerek ve arzu ettiğiniz dili admin paneline ekleyebilirsiniz.




Birden Çok Mağaza


Opencart birden fazla mağazayı destekliyor. İki veya daha fazla mağazayı tek bir admin panelinden yönetebilirsiniz. Bu işinize oldukça kolaylaştıracaktır. Ve en çekici özelliklerinden biri ise farklı mağazalar için farklı şablonları kullanabilmeniz, bu şekilde mağazalarınızın birbirinden bütünüyle farklı gözükebilmesi ve müşterilerinizin sizinle bütünüyle çeşitli şekillerde irtibata geçebilmesidir. Bunların hepsini karmaşık olmayan tek bir panelden yönetmek mümkündür.


Çoklu mağaza yönetebilmenin avantajları şunlardır:


* Farklı mağazalar için farklı fiyatlandırmalar yapmak.


* Ürünlerin arzu ettiğiniz mağazalarda görünebilmesini sağlamak.


* Her mağazada farklı lokalize sistemleri ile, farklı diller, farklı para birimleri ve vergi sınıfları belirleyebilmek.


* Her mağaza için varsayılan bir müşteri grubu atayabilmek, bu şekilde bazı mağazalarda perakende, bazı mağazalarda toptan satış yapabilmek.



OpenCart’ta pek çok ödeme kanalı (2Checkout, LiqPay, WorldPay, Authorize.Net, Mağazada Ödeme, BluePay vb.)varsayılan gelmektedir.




SEO Optimizasyonu


Opencart, Google ile bir hayli uyumlu olduğundan dolayı SEO’luk hizmeti açısından bir hayli fazla avantajı da yanı sıra getirmektedir.


Google'ın sonuçlarında üst sıralarda yer almak için ürünlerinizle ilgili doğru arama kelimeleri bulabilmeniz gerekir. OpenCart sayfaların tüm büyük arama motorları tarafından endekslenebileceği şekilde optimize edilmiştir ve belirli ürünler ve kategori etiket açıklamaları için destek sunar.




Satış Raporları


Gün, hafta ya da ay bazında toplam satış raporları almanın beraberinde en çok hangi ürünlerin görüntülendiğini ya da ziyaretçilerin en çok hangi ürünlerle ilgilendiğini ve en çok satılan ürünleri gösteren rapor sistemi mevcuttur