Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır?

Türkiye'nin en eski pazar yeri platformu olan Hepsiburada, internetten alış veriş yapan bir çok kişinin uğrak yeri olması ve internetten alış veriş deyince ciddi bir marka değeri olması sebebi ile pazar yeri satıcılarının sıklıkla tercih ettiği bir online  pazar yeri platformudur. Eğer pazar yerlerinde olmayı düşünüyorsanız hepsiburada mutlaka ilk üçte yer almaktadır. 1998’den beri Türkiye’de internet alışverişinin en güçlü ismi olan Hepsiburada’nın teknolojik altyapısından yararlanıyor. Türkiye’nin neresinde olursa olsun milyonlarca üyesine en iyi ürünü en uygun fiyatla ulaştıran Hepsiburada büyüdükçe, Pazaryeri mağazaları da büyüyor. Gelirler artıyor, çalışmak daha keyifli bir hâle bürünüyor. Katalog ekininin zorlu kuralları olsa da ürün yüklemekte bir çok pazar yeri sahibi zorlansa da bir entegrasyon ile bunun üstesinden gelip hepsiburadaya ürünlerinizi yükleyip hemen satışa başlayabilirsiniz. Tabi bunun için ilk yapılması gereken hepsiburada pazar yeri üyeliğinizi başlatmak ve tamamlamak olmalı.

Hepsiburada da mağaza nasıl açılır, hepsiburadaya satıcı olarak üye nasıl olunur ? Bu konularla ilgili sizler için detaylı bir çalışma rehberi hazırladık bu blok yazımızda gerekli talimat ve yönlendirmeleri bulabilirsiniz. Ayrıca yardım ve destek noktasında müşteri temsilcilerinden yardım talep edebilirsiniz. Müşteri temsilciliğini arayarak, mail atarak veya yönlendirmeleri takip ederek hepsiburada da mağazanızı açarak satışlarınıza başlayabilirsiniz. Sizden bir takım yazılı belgeler ve firmanıza ait dokümanlar talep edecekler bunları doldurup göndererek üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Detaylandırmak gerekirse hepsiburada da mağaza açmak için yapmanız gerekenleri aşağıda şu şekilde sıraladık;


Hepsiburada da Mağaza Açmak İçin Gerekenler ?

İlk olarak yapmanız gereken şey size aşağıda verdiğimiz likte tıklayarak hepsibura'nın üyelik sayfasına giriş yapmak, daha sonra size burada satıcı tipini soruyor, bu soru nerde ve nasıl satış yapacağız ile ilgili olan kısım, genel olarak standart seçeneğini seçmenizi öneriyoruz diğer seçenekler farklı satış kanalları ile ilgili.

Hepsiburada satıcı olma sayfası:
https://merchant.hepsiburada.com/v2/sign-up

Satıcı tipini seçtikten sonra ilk olarak mağaza adınızı ve şifrenizi belirlemenizi istiyor, burada kolay akılda kalıcı ve eğer web siteniz varsa onu da hatırlatacak ve müşterilerinizin sizi bulmanızı sağlayacak bir isim olması sizin faydanıza olacaktır.

İsim be şifre kısmını geçtikten sonra isim, soy isim, telefon, adres, vergi numarası, vergi dairesi gibi sizden kişisel ve şirket bilgilerinizi doldurmanızı istiyorlar, bu noktada şirket bilgilerinizin olduğu evrakları yanınızda bulundurmanızda fayda var, bu aşamaları tam ve eksiksiz doldurarak devam butonuna basıyoruz.

Daha sonra karşınıza gerekli belgeleri yükleyeceğiniz kısım ve sizin onaylayıp tekrar geri yüklemeniz gereken satıcı sözleşmesi çıkacak. Sizden istenen belgeleri tam ve eksiksiz bir şekilde doldurup taratıp pdf halinde istenen alanlara tam ve eksiksiz bir şekilde yüklemeniz gerekmektedir. Bundan sonra yüklediğiniz belgelerden yine sizden istenen belgeleri hepsiburadaya ıslak imzalı olarak göndermelisiniz. Belgeleriniz kontrol edilip onaylandıktan sonra mağazanız açılacak ve ürün girmeye başlayabileceksiniz.

 

Hepsiburada.com’da Mağaza Açmak İçin Gereken Belgeler


Resmi ve ticari sicil kayıtları

Adres ve iletişim bilgileri

Banka hesap bilgileri

Vergi dairesi bilgileri

Kişisel bilgileriniz (Ad, soyad, mail, telefon ve adresiniz)

Vergi levhanız