Hepsiburada Sipariş Gönderimlerinde Uyulması Gerekenler


Hepsiburada kemik bir müşteri kitlesine sahiptir, hepsiburada dan sipariş geçeler genelde marka ile bağını kurar ver buradan sipariş vermeye devam ederler. O yüzden hepsiburadanın katalog yapısından ürün gönderimene kadar titiz ve ciddi kuralları vardır. Bu kurallara da satıcıları eksiksiz ve bire bir bicimde uyulmasını bekler satıcılardan. Hepsiburadanın kendi dokümantasyonu ve video eğitimlerinden hazırlayıp sizler için derlediğimiz içerikleri daha anlaşılır bir şekilde düzenleyip sizlerle paylaşmak istedik.



Eksik-Hasarlı-Yanlış Ürün Gönderimleri

Satın alanınan ve göndermeniz gereken ürünlerde, fotoğrafta ve ürün açıklamasında belirttiğiniz detaylarda olduğu gibi birebir aynı olması gerekir. Eksik, hatalı yada kusurlu ürün gönderimi yasaktır. Ürünlerinizi kargoda zarar görmeyecek şekilde düzgün bir biçimde paketlemelisiniz. Tüm bu konular da hassasiyet göstermeniz gerekmektedir. Aksi bi durumda müşteri tarafından gelen şikayetler değerlendirilir ve sürekli askıya alma veya tamamen mağazanızın kapanma durumları ile karşılaşabilirsiniz.



Barkodsuz Gönderim


Ürünlerinizi hepsiburada sisteminde kayıtlı olan barkod ile göndermelisiniz ve kargoya bu barkodlar ile giriş yapmalısınız. Eğer bu barkodlar ile giriş yapılmazsa müşteriler ürün takibinin sağlayamaz ve ürün gönderilmemiş durumda düşer dolayısı ile sipariş iptal olur ve mağaza puanınız düşer.



Sipariş Gecikmesi

Tahahüt ettiğiniz tarihte ürünlerinizi kargoya vermek ile yükümlüsünüz aksi taktirde eğer gönderiminiz 3 iş gününü geçer ise  siparişiniz iptal edilir ve yine mağaza puanınız düşer bunun yanında da gelir kaybı yaşarsınız.


Tüm bu kural ve sistemler hepsiburada müşterilerini mutlu etmek ve dolayısıyla sizlerin daha çok satış yapmanız adına düzenlenmiştir. Bu kurarlara uyarak mağaza puanınızı arttırabilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz.